Broodpizza met tonijn en mozzarella
De bodem van deze pizza maak je gewoon met sneetjes witbrood. Handig en supersnel klaar!

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 12 sneetjes witbrood
- 2 rode uien
- 200 ml sugo kruiden pastasaus in pot
- 400 g tonijnstukken in olie (blikje à 200 g)
- 1 el gedroogde oregano
- 2 el kappertjes
- 2 bollen mozzarella
- 50 g Grana Padano kaasschaafsel (of een andere geraspte oude kaas)
Advertentie
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 225 °C. Vet bakplaat in. Verwijder de korst van het brood en leg de sneetjes dicht tegen elkaar aan op de ingevette bakplaat, in vier rijen van 3 sneetjes.
- Snijd de ui in dunne partjes. Strijk de tomatensaus over het brood uit en beleg met rode ui en tonijn. Strooi de oregano en kappertjes erover. Snijd de mozzarella in plakjes en dep de plakjes droog met keukenpapier. Leg vervolgens op de pizza. Bestrooi met peper en oude kaas. Bak in het midden van de oven de broodpizza in 15-20 min. knapperig en bruin.
combinatietip:
Lekker met een salade van sperziebonen, bosui en een citroenvinaigrette.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 580 kcal
- eiwit 43 g
- koolhydraten 45 g
-
vet 25 g
waarvan verzadigd 12 g - natrium 1.395 mg
- vezels 3 g
Ook te zien in
Broodpizza met tonijn en mozzarella
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Broodpizza met tonijn en mozzarella
Verwarm de oven voor op 225 °C.
- 12 sneetjes witbrood
Vet bakplaat in. Verwijder de korst van het brood en leg de sneetjes dicht tegen elkaar aan op de ingevette bakplaat, in vier rijen van 3 sneetjes.
- 2 rode uien
- 200 ml sugo kruiden pastasaus in pot
- 400 g tonijnstukken in olie
- 1 el gedroogde oregano
- 2 el kappertjes
Snijd de ui in dunne partjes. Strijk de tomatensaus over het brood uit en beleg met rode ui en tonijn. Strooi de oregano en kappertjes erover.
- 2 bollen mozzarella
- 50 g Grana Padano kaasschaafsel
Snijd de mozzarella in plakjes en dep de plakjes droog met keukenpapier. Leg vervolgens op de pizza. Bestrooi met peper en oude kaas.
Bak in het midden van de oven de broodpizza in 15-20 min. knapperig en bruin.
combinatietip:
Lekker met een salade van sperziebonen, bosui en een citroenvinaigrette.