bewaar
Vegetarische chili met milde yoghurt
Vegetarische chili met milde yoghurt
bewaar

Vegetarische chili met milde yoghurt

20 min. bereiden
55waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

witte rijst

2 el

traditionele olijfolie

2

uien

1

rode paprika

720 g

witte bonen in tomatensaus

690 g

gezeefde tomaten in pak

2 tl

gemalen komijn

2 tl

gedroogde oregano

6 el

milde yoghurt

Aan de slag

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Verhit de olie in een braadpan en bak de uien lichtbruin. Snijd de paprika in reepjes. Voeg de paprika toe en bak deze 5 minuten op middelhoog vuur mee (schep regelmatig om). Voeg de witte bonen met de gezeefde tomaten, komijn, oregano, zout en (versgemalen) peper toe. Stoof de chili 10 minuten met de deksel schuin op de pan op middelhoog vuur, zonder hem te laten koken. Schep de rijst met de chili in kommen en schep er de yoghurt op. Serveer direct.