bewaar
Biefstuk met gegrilde ui
Biefstuk met gegrilde ui
bewaar

Biefstuk met gegrilde ui

35 min. bereiden
17waarderingen

Ingrediënten

4 personen

600 g

Belgische frites

2 theelepels

balsamicoazijn

3 eetlepels

olijfolie

3 eetlepels

magere yoghurt

1 zak

ijsbergsla met frisée

3

tomaten

2 x 2

biefstukken

1

rode ui

2 eetlepels

verse peterselie

Dit heb je nodig

  • grillpan

Aan de slag

Bereid de ovenfrites volgens de aanwijzingen op de verpakking. Maak een dressing van de azijn, 1 eetlepel olie en de yoghurt. Breng op smaak met zout en (versgemalen) peper. Schep de sla om met de dressing en leg de plakjes tomaat erop. Verwarm de grillpan. Bestrijk de biefstuk en de uien dun met 2 eetlepels olie en bestrooi ze met (versgemalen) peper. Gril de biefstuk in 2-3 minuten per kant vanbuiten bruin en vanbinnen rosé. Gril de uienringen naast de biefstuk tot ze bruin zijn. Bestrooi de uiringen met peterselie. Serveer de biefstuk met de ui, frites en salade.

algemeenGeen grillpan? Je kunt de biefstuk ook gewoon bakken in de koekenpan. Je hebt dan alleen wat meer olie of vloeibare margarine nodig.