bewaar
Tonijnsteak met ovenkrieltjes
Tonijnsteak met ovenkrieltjes
bewaar

Tonijnsteak met ovenkrieltjes

Bak de tonijn niet te lang, rare tot medium rare is-ie op z'n lekkerst.

20 min. bereiden
20 min. wachten
37waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

ui

1 teentje

knoflook

1

courgette

2 bakken

krieltjes

4 eetlepels

olijfolie

1 zak

Italiaanse roerbakgroentemix

4 verse

tonijnsteaks

Dit heb je nodig

  • wok

Bak de tonijn niet te lang, rare tot medium rare is-ie op z'n lekkerst.

Aan de slag

Oven op 200 °C voorverwarmen. Ui en knoflook pellen en snipperen. Courgette schoonmaken en in blokjes snijden ongeveer net zo groot als de krielaardappeltjes. Courgettestukjes met krielaardappeltjes in ovenschaal leggen. Krielaardappeltjes in 20-25 min. in oven gaar bakken. Af en toe omscheppen. In wok helft van olie verhitten. Ui en knoflook 1 min. bakken. Roerbakgroente toevoegen en 4 min. al omscheppend bakken. In koekenpan rest van olie verhitten. Tonijnsteaks met zout en peper bestooien en in 3 min. van buiten bruin en van binnen rosé bakken. Groente over vier borden verdelen, tonijnsteaks er opleggen. Kruidenboter (uit pakketten) op tonijn leggen, met ovenkrieltjes serveren.