bewaar
Tonijnsteak met ovenkrieltjes
Tonijnsteak met ovenkrieltjes
bewaar

Tonijnsteak met ovenkrieltjes

Bak de tonijn niet te lang, rare tot medium rare is-ie op z'n lekkerst.

20 min. bereiden
20 min. wachten
37waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

ui

1 teentje

knoflook

1

courgette

2 bakken

krieltjes

4 eetlepels

olijfolie

1 zak

Italiaanse roerbakgroentemix

4 verse

tonijnsteaks

Dit heb je nodig

  • wok

Bak de tonijn niet te lang, rare tot medium rare is-ie op z'n lekkerst.

Aan de slag

Oven op 200 °C voorverwarmen. Ui en knoflook pellen en snipperen. Courgette schoonmaken en in blokjes snijden ongeveer net zo groot als de krielaardappeltjes. Courgettestukjes met krielaardappeltjes in ovenschaal leggen. Krielaardappeltjes in 20-25 min. in oven gaar bakken. Af en toe omscheppen. In wok helft van olie verhitten. Ui en knoflook 1 min. bakken. Roerbakgroente toevoegen en 4 min. al omscheppend bakken. In koekenpan rest van olie verhitten. Tonijnsteaks met zout en peper bestooien en in 3 min. van buiten bruin en van binnen rosé bakken. Groente over vier borden verdelen, tonijnsteaks er opleggen. Kruidenboter (uit pakketten) op tonijn leggen, met ovenkrieltjes serveren.

Tonijnsteak met ovenkrieltjes

Bak de tonijn niet te lang, rare tot medium rare is-ie op z'n lekkerst.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig