bewaar
Versierde kruidnootjes
Versierde kruidnootjes
bewaar

Versierde kruidnootjes

20 min. bereiden
25 min. wachten
17waarderingen

Ingrediënten

25 personen

100 g

zelfrijzend bakmeel

50 g

donkere basterdsuiker

1 eetlepel

speculaas-

1 theelepel

gemalen kardemom

1 eetlepel

geraspte sinaasappelschil

60 g

koude boter

100 g

pure chocolade

1 flesje

gekleurde balletjes

Dit heb je nodig

  • bakpapier

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 175 °C. Meng het zelfrijzend bakmeel in een kom met de basterdsuiker, speculaaskruiden, kardemom en sinaasappelschil. Meng de boter erdoor en kneed alles met koele handen snel tot een samenhangend deeg.

2

Vorm het deeg tot kleine balletjes en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de kruidnootjes in het midden van de oven in 10-15 minuten bruin en gaar. Laat ze buiten de oven helemaal afkoelen. Bewaar ze tot gebruik in een afgesloten koektrommel.

3

Verwarm de chocolade 1-2 minuten in de magnetron (als niet alles gesmolten is, laat het even staan, het smelt vanzelf). Serveer de kruidnootjes met een bakje gesmolten chocolade en een bakje decoratiesnoep en dip ze hierin met de bolle kant.

algemeenDit recept is voor ca. 100 kruidnootjes.