bewaar
Worstjes in bladerdeeg met gebakken kool
Worstjes in bladerdeeg met gebakken kool
bewaar

Worstjes in bladerdeeg met gebakken kool

20 min. bereiden
25 min. wachten
51waarderingen

Ingrediënten

4 personen

4

runderbraadworsten

4 plakjes

bladerdeeg

75 g

komijnekaas

3 eetlepels

olie

1

ui

1 zak

gesneden witte kool

2

appels

50 g

rozijnen

25 g

walnoten

Dit heb je nodig

  • wok

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 200 °C. Leg elke worst op een plakje deeg, zorg dat de worst er aan beide kanten een beetje uitsteekt en vouw het deeg dicht. Strooi een klein beetje kaas op de bovenkant van het deeg en laat de ingepakte worstjes op een bakplaat in het midden van de oven in 25 minuten gaar worden. Verwarm de olie in een wok en roerbak hierin de ui tot die goudbruin is. Bak de kool al omscheppend 5 minuten mee. Roer de appel en rozijnen erdoor en breng op smaak met zout en peper. Warm het geheel nog 3-4 minuten door. Bestrooi de kool met de walnoten en serveer die er apart bij.

tip

algemeenDe smaak van de walnoten kom beter tot zijn recht als je de noten kort roostert in een droge koekenpan.