Winterse rode kool met worst en jus

Advertentie
Ingrediënten
- 1 rode kool
- 800 g aardappels
- 40 g suiker
- 2 kruidnagels
- 6 eetlepels vloeibare margarine
- 2 schaaltjes runderbraadworsten (schaal a 2 stuks)
- 2 grote zure appels
- 1 cup schenkjus (175 ml)
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Kool schoonmaken en in stukjes snijden. Aardappels schillen, wassen en in water met beetje zout in 20 min. gaarkoken. Kool in weinig kokend water met zout, suiker en kruidnagels 20 min. koken. In braadpan 4 el margarine verwarmen en worst in 15 min. gaar en bruin bakken. Appels schillen, klokhuis verwijderen en in stukjes snijden. Appel laatste 10 min. met kool meekoken. Rest van margarine door kool roeren. Kool met zout en peper op smaak brengen. Schenkjus verwarmen volgens aanwijzing op verpakking. Aardappels met groenten, worst en jus serveren.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 705 kcal
- eiwit 50 g
- koolhydraten 62 g
- vet 29 g