bewaar
Winterse rode kool met worst en jus
Winterse rode kool met worst en jus
bewaar

Winterse rode kool met worst en jus

30 min. bereiden
55waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

rode kool

800 g

aardappels

40 g

suiker

2

kruidnagels

6 eetlepels

vloeibare margarine

2 schaaltjes

runderbraadworsten

2 grote

zure appels

1 cup

schenkjus

Aan de slag

Kool schoonmaken en in stukjes snijden. Aardappels schillen, wassen en in water met beetje zout in 20 min. gaarkoken. Kool in weinig kokend water met zout, suiker en kruidnagels 20 min. koken. In braadpan 4 el margarine verwarmen en worst in 15 min. gaar en bruin bakken. Appels schillen, klokhuis verwijderen en in stukjes snijden. Appel laatste 10 min. met kool meekoken. Rest van margarine door kool roeren. Kool met zout en peper op smaak brengen. Schenkjus verwarmen volgens aanwijzing op verpakking. Aardappels met groenten, worst en jus serveren.