bewaar
Aardappeltortilla met salami en olijven
Aardappeltortilla met salami en olijven
bewaar

Aardappeltortilla met salami en olijven

20 min. bereiden
44waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

ciabattabrood

1

ui

1 pakje

goudsalami

6 eetlepels

olie

1 zakje

aardappelschijfjes

½ potje

zwarte olijven

5

eieren

½ kuipje

cuisine knoflook & fijne kruiden

1 eetlepel

azijn

1 zak

ijsbergsla met frisée

Aan de slag

Oven op 220 °C voorverwarmen en ciabatta volgens gebruiksaanwijzing afbakken. Ui pellen en snipperen. Goudsalami in reepjes snijden. In koekenpan helft van olie verhitten en ui en aardappel 4 min. bakken. Af en toe omscheppen. Salami en grootste deel plakjes olijven erdoor scheppen en mengsel in pan verdelen. Eieren met Boursin, zout en peper loskloppen en over aardappelmengsel verdelen. Tortilla 10 min. zacht bakken tot bovenkant bijna droog is. Tortilla met behulp van deksel in pan keren en onderkant bruin bakken. Van rest olie, azijn, peper en zout dressing roeren en over sla verdelen. Tortilla in punten snijden, met rest olijfplakjes garneren en met sla en ciabatta serveren.