bewaar
Boerenkip uit de oven met spruitjes
Boerenkip uit de oven met spruitjes
bewaar

Boerenkip uit de oven met spruitjes

20 min. bereiden
1 uur wachten
23waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

boerenkip in ovenzak

1 zak

krieltjes in schil

1 zakje

pijnboompitten

2 zakken

spruitjes

1 eetlepel

(olijf)olie

1 zakje

geraspte oude kaas

Aan de slag

Oven op 175 °C voorverwarmen. Buitenste schaal en folie van kip verwijderen en kip 1 uur in oven zetten. Krieltjes schoonborstelen, wassen en halveren. In pan krieltjes in 10-15 min. gaarkoken. In droge koekenpan pijnboompitten op laag vuur roosteren. In pan spruitjes in 4 min. beetgaar koken. Spruitjes afgieten en met koud water afspoelen. In koekenpan olie verhitten en spruitjes ca. 2 min. op halfhoog vuur roerbakken. Kaas toevoegen en laten smelten. Boerenkip op schaal leggen. Krieltjes en spruiten over vier borden verdelen. Pijnboompitten over spruiten strooien. Met stukken kip serveren.