Boe­ren­kip uit de oven met spruit­jes

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 460 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 1 uur wachten
(23) waardeer
hollands hoofdgerecht 4 personen
3 23

Advertentie

Ingrediënten

Advertentie

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Oven op 175 °C voorverwarmen. Buitenste schaal en folie van kip verwijderen en kip 1 uur in oven zetten. Krieltjes schoonborstelen, wassen en halveren. In pan krieltjes in 10-15 min. gaarkoken. In droge koekenpan pijnboompitten op laag vuur roosteren. In pan spruitjes in 4 min. beetgaar koken. Spruitjes afgieten en met koud water afspoelen. In koekenpan olie verhitten en spruitjes ca. 2 min. op halfhoog vuur roerbakken. Kaas toevoegen en laten smelten. Boerenkip op schaal leggen. Krieltjes en spruiten over vier borden verdelen. Pijnboompitten over spruiten strooien. Met stukken kip serveren.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 460 kcal
  • eiwit 20 g
  • koolhydraten 37 g
  • vet 26 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2006 week 44-45

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.