bewaar
Gevulde pompoen uit de oven
Gevulde pompoen uit de oven
bewaar

Gevulde pompoen uit de oven

30 min. bereiden
1 uur wachten
133waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2

pompoenen

2

vastkokende aardappelen

2

kalkoenfilet

5 el

zonnebloemolie

2 tenen

knoflook

250 g

kastanjechampignons

150 g

mais in blik

175 g

geraspte oude kaas

200 g

crème fraîche

1

groentebouillontablet

Dit heb je nodig

  • bakpapier

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de kapjes van de bovenkant van de pompoenen. Hol met een lepel de pompoenen uit tot 1 cm van de rand. Zet ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Snijd het vruchtvlees in blokjes van 1 x 1 cm en zet apart.

2

Schil de aardappelen en snijd in blokjes van 1 x 1 cm. Snijd de kalkoenfilet in reepjes. Verhit ⅗ van de olie in een wok. Snijd de knoflook fijn en fruit 1 min. Voeg de pompoen-en aardappelblokjes toe. Voeg peper en zout toe en bak 8 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om. Snijd ondertussen de paddenstoelen grof. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de kalkoenreepjes 2 min. op hoog vuur. Voeg de paddenstoelen, peper en zout toe en bak 2 min. mee. Laat ondertussen de mais uitlekken.

3

Schep het kalkoenmengsel met de mais voorzichtig door het groentemengsel. Meng de kaas met de crème fraîche en verkruimel het groentebouillontablet erboven. Schep voorzichtig door de vulling. Verdeel de vulling over de pompoenen en bestrooi met de rest van de kaas. Bak ca. 1 uur in de oven en serveer.

Pompoen schillen en snijden

Instructievideo - 01:05 min.

Gevulde pompoen uit de oven

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig