bewaar
Karbonade en herfstsalade met peer
Karbonade en herfstsalade met peer
bewaar

Karbonade en herfstsalade met peer

25 min. bereiden
99waarderingen

Ingrediënten

4 personen

4 eetlepels

olijfolie

2 x 2

ribkarbonades

250 g

champignons

1 duopak

panklare krieltjes

1 zak

slamelange

2 eetlepels

rode-wijnazijn

1

stevige handpeer

50 g

gepelde walnoten

Aan de slag

Verhit 2 eetlepels olijfolie in een ruime koekenpan en bak de karbonades op hoog vuur aan beide kanten bruin aan. Voeg de champignons toe, draai het vuur laag en bak de karbonades en de champignons in 5 minuten per kant gaar. Bestrooi met zout en peper naar smaak. Verhit intussen 2 eetlepels olijfolie in een ruime koekenpan en bak de krieltjes volgens de aanwijzingen op de verpakking. Neem de pan van het vuur en schep de slamelange, wijnazijn, zout en peper naar smaak door de krieltjes. Verdeel de lauwwarme salade over de borden en garneer met de schijfjes peer en de walnoot. Leg de karbonade met de champignons erbij op de borden en serveer direct, zodat de sla knapperig blijft.