bewaar
Herfstsalade met peer
Herfstsalade met peer
bewaar

Herfstsalade met peer

15 min. bereiden
144waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2 zakjes

pofaardappelen

2

conference peren

1 el

olijfolie

1 duopak

gerookte spekblokjes

1

ui

2 bakjes

champignons

2 el

balsamicoazijn

1 zak

krulsla melange

Aan de slag

1

Pof de aardappelen volgens de aanwijzingen op de verpakking. Halveer de peren en verwijder de klokhuizen. Snijd de ongeschilde peer in partjes.

2

Verhit de olie in een koekenpan. Bak de spekblokjes in 3-4 min. knapperig. Voeg de ui en de hele champignons toe en bak 4-5 min. Neem de pan van het vuur en voeg de azijn en peper en zout naar smaak toe.

3

Verdeel de slamelange en het champignonmengsel over 4 borden. Steek de partjes peer ertussen. Serveer met de gepofte aardappelen.

algemeenBestrooi de salade met 1 zakje walnoten (50 g) voor een extra najaarsaccent.