Herfstsalade met peer, walnoten en kaas

Advertentie
Ingrediënten
- ½ zak pommes culinair (zak a 1 1/2 kg, aardappelen)
- 4 el olijfolie
- 2 conference peren
- 1 stukje port salut (50+ (185 g))
- 1 ui (in halve dunne ringen)
- 1 bakje walnoten (60 g)
- 75 ml balsamicodressing (fles 270 ml)
- 1 zak gesneden andijvie (400 g)
Keukenspullen
- ovenschaal inhoud ca. 2 liter
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de aardappelen in de lengte in plakken en leg ze in een ovenschaal. Bedruppel ze op het snijvlak met een deel van de olie en bak ze in 35-40 min. gaar. Halveer de peren in de lengte, verwijder de klokhuizen en snijd de perenhelften waaiervormig in. Snijd de Port Salut in dunne plakjes. Fruit de uiringen in de rest van de olie, schep de walnoten erbij en roerbak 3 minuten. Schenk de balsamicodressing erbij en neem de pan van het vuur. Verdeel de andijvie over 4 borden, leg op elk een halve peer en de plakjes kaas. Verdeel de warme uien-notendressing erover. Serveer de geroosterde aardappelen erbij.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 550 kcal
- eiwit 18 g
- koolhydraten 45 g
- vet 33 g