bewaar
Venkelsoep met cherrytomaatjes
Venkelsoep met cherrytomaatjes
bewaar

Venkelsoep met cherrytomaatjes

Verrassend lekker: soep met de frisse anijssmaak van venkel.

25 min. bereiden
219waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

venkelknol

1

ui

3 el

traditionele olijfolie

125 ml

crème fraîche light

750 ml

kippenbouillon van tablet

4 takjes

cherrytomaten aan de tak

Dit heb je nodig

  • staafmixer of keukenmachine

Verrassend lekker: soep met de frisse anijssmaak van venkel.

Aan de slag

1

Snijd de venkel in kleine stukjes. Bewaar het kruidige venkelgroen als garnering. Snipper de ui. Verhit de olie in een soeppan en fruit de ui goudbruin. Voeg de stukjes venkel toe en bak ze enkele min. mee.

2

Roer de crème fraîche erdoor. Schenk de bouillon erbij. Breng het geheel aan de kook en laat de soep 10-15 min. afgedekt zachtjes koken.

3

Pureer de soep met een staafmixer of in de keukenmachine en breng op smaak met (versgemalen) peper. Serveer de soep in een diep bord en leg er een takje cherrytomaatjes op. Snijd het achtergehouden venkelgroen fijn en bestrooi de soep hiermee.

Venkel bereiden

Instructievideo - 01:54 min.