Ven­kel­soep

Deze venkelsoep heeft eigenlijk niet zo veel om handen, laten pruttelen is het meeste werk.

(228) waardeer
italiaans voorgerecht Deze venkelsoep heeft eigenlijk niet zo veel om handen, laten pruttelen is het meeste werk. 4 personen
3 228

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • staafmixer

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de onderkant en stelen van de venkelknol, bewaar het venkelgroen. Snijd de venkel in stukken van 1 cm. Was de prei en snijd in ringen. Halveer en plet de knoflook met een mes.
  2. Verhit de olie in een soeppan en bak de venkel, prei en knoflook 10 min. op laag vuur. Roer regelmatig. Voeg het water toe en verkruimel de bouillontabletten erboven. Breng aan de kook, zet het vuur laag en laat de soep 15 min. zachtjes koken.
  3. Breng ondertussen een pan water aan de kook. Snijd de tomaat aan de onderkant kruislings in en dompel kort onder. Neem uit de pan en dompel ze vervolgens in een bakje koud water. Verwijder het velletje en de zaadjes en snijd in blokjes.
  4. Neem de soeppan van het vuur en pureer met de staafmixer tot een gladde soep. Breng op smaak met het citroensap, peper en eventueel zout. Schep de tomatenblokjes door de soep en garneer met het venkelgroen.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 140 kcal
  • eiwit 2 g
  • koolhydraten 7 g
    waarvan suikers 5 g
  • vet 11 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 1.000 mg
  • vezels 4 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Italië 2 , februari 2020

Venkelsoep

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ven­kel­soep

1
1
  • 1 venkelknol

Snijd de onderkant en stelen van de venkelknol, bewaar het venkelgroen. Snijd de venkel in stukken van 1 cm.

2
2
  • 1 prei
  • 1 teen knoflook

Was de prei en snijd in ringen. Halveer en plet de knoflook met een mes.

3
3
  • 3 el traditionele olijfolie

Verhit de olie in een soeppan en bak de venkel, prei en knoflook 10 min. op laag vuur. Roer regelmatig.

4
4
  • 1 liter water
  • 2 groentebouillontabletten

Voeg het water toe en verkruimel de bouillontabletten erboven. Breng aan de kook, zet het vuur laag en laat de soep 15 min. zachtjes koken.

5
5

Breng ondertussen een pan water aan de kook.

6
6
  • 1 tomaat

Snijd de tomaat aan de onderkant kruislings in en dompel kort onder. Neem uit de pan en dompel ze vervolgens in een bakje koud water.

7
7

Verwijder het velletje en de zaadjes en snijd in blokjes.

8
8

Neem de soeppan van het vuur en pureer met de staafmixer tot een gladde soep.

9
9
  • ½ el citroensap

Breng op smaak met het citroensap, peper en eventueel zout.

10
10

Schep de tomatenblokjes door de soep en garneer met het venkelgroen.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.