bewaar
Kalfsentrecote en avocadosalsa
Kalfsentrecote en avocadosalsa
bewaar

Kalfsentrecote en avocadosalsa

20 min. bereiden
27waarderingen

Ingrediënten

2 eetlepels

olijfolie

1 eetlepel

limoensap

1 rijpe

avocado

2

tomaten

1

sjalot

2 eetlepels

verse muntblaadjes

4

kalfsentrecotes

1 zak

eikenbladslamelange

Aan de slag

Klop een dressing van de helft van de olijfolie, het limoensap en zout en peper naar smaak. Schil en halveer de avocado, verwijder de pit. Snijd het avocadovlees in kleine blokjes. Snijd de tomaten in kwarten, verwijder de zaadlijsten en snijd ze eveneens in kleine blokjes. Meng voor de salsa de avocado en tomaat in een kom met de sjalot, munt en helft van de dressing. Bestrijk de entrecotes met de rest van de olijfolie en bestrooi beide kanten met zout en (versgemalen) peper. Verhit een (grill)pan op hoog vuur en bak het vlees in 2-3 minuten per kant rosé. Verdeel de slamelange over vier borden en besprenkel met de resterende dressing. Leg de kalfsentrecotes naast de salade en schep een lepel avocadosalsa op het vlees. Doe de rest van de salsa er apart bij.

tip

algemeenVervang de avocado door twee eetlepels afgespoelde kappertjes en de munt door verse tijm of basilicum.