bewaar
Carpaccio van kalfsentrecote
Carpaccio van kalfsentrecote
bewaar

Carpaccio van kalfsentrecote

15 min. bereiden
45waarderingen

Ingrediënten

4 personen

3 eetlepels

pijnboompitten

1

sjalot

1 eetlepel

rode-wijnazijn

1 eetlepel

olijfolie extra vierge met truffelaroma

3 eetlepels

olijfolie extra vierge

125 ml

crème fraîche

2 eetlepels

Dijon mosterd

2

kalfsentrecotes

½ zak

waterkers

Aan de slag

In droge koekenpan met antiaanbaklaag pijnboompitten goudbruin roosteren en laten afkoelen. In kom sjalot mengen met azijn en 5 min. laten staan. Truffelolie en 2 el olijfolie door sjalotmengsel roeren en dressing op smaak brengen met zout en peper. In andere kom crème fraîche met mosterd en 1-2 el water tot dunne saus roeren, met zout en peper op smaak brengen. Entrecotes met 1 el olijfolie bestrijken en met zout en peper naar smaak bestrooien. In koekenpan met antiaanbaklaag vlees op hoog vuur in 2 min. bruinbakken, halverwege keren. Vlees uit pan nemen en iets laten afkoelen. Entrecotes met scherp glad mes in dunne plakjes snijden en plakjes op vier borden uitspreiden. Roomsaus over vlees schenken. Waterkers met sjalotdressing mengen en in midden op vlees leggen. Met pijnboompitten bestrooien.

algemeenHet vlees krijgt extra smaak als het op de barbecue dichtgeschroeid is.