Car­p­ac­cio van kalfs­en­tre­co­te

(45) waardeer
italiaans voorgerecht 4 personen
3 45

Advertentie

Ingrediënten

Advertentie

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

In droge koekenpan met antiaanbaklaag pijnboompitten goudbruin roosteren en laten afkoelen. In kom sjalot mengen met azijn en 5 min. laten staan. Truffelolie en 2 el olijfolie door sjalotmengsel roeren en dressing op smaak brengen met zout en peper. In andere kom crème fraîche met mosterd en 1-2 el water tot dunne saus roeren, met zout en peper op smaak brengen. Entrecotes met 1 el olijfolie bestrijken en met zout en peper naar smaak bestrooien. In koekenpan met antiaanbaklaag vlees op hoog vuur in 2 min. bruinbakken, halverwege keren. Vlees uit pan nemen en iets laten afkoelen. Entrecotes met scherp glad mes in dunne plakjes snijden en plakjes op vier borden uitspreiden. Roomsaus over vlees schenken. Waterkers met sjalotdressing mengen en in midden op vlees leggen. Met pijnboompitten bestrooien.

Tip:

Het vlees krijgt extra smaak als het op de barbecue dichtgeschroeid is.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 440 kcal
  • eiwit 13 g
  • koolhydraten 4 g
  • vet 42 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.