War­me knol­sel­de­r­ij­sa­la­de en truf­fel­may­o­nai­se

(77) waardeer
voorgerecht 4 personen
3 77

Advertentie

Ingrediënten

Advertentie

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Klop in een kom met een garde de eidooier met wat zout, de wijnazijn en de mosterd glad. Voeg de zonnebloemolie al roerend druppelgewijs toe tot het mengsel bindt. Schenk vervolgens de rest van de zonnebloemolie in een straaltje erbij en blijf kloppen tot de mayonaise dik en romig is. Klop op het laatst de truffelolie erdoor. Kook de knolselderij in een bodempje water met zout in 3-4 min. beetgaar. Giet de knolselderij af en spoel na met koud stromend water. Verhit in een koekenpan de olijfolie en bak de paddenstoelen 5 min. Voeg de knolselderij toe en warm hem 1 min. mee. Neem de pan van het vuur en breng het geheel op smaak met zout en peper. Verdeel de rucola over 4 borden, verdeel er de warme knolselderijsalade over en schep er een lepel truffelmayonaise op.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 605 kcal
  • eiwit 4 g
  • koolhydraten 6 g
  • vet 63 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.