bewaar
Warme knolselderijsalade en truffelmayonaise
Warme knolselderijsalade en truffelmayonaise
bewaar

Warme knolselderijsalade en truffelmayonaise

20 min. bereiden
77waarderingen

Ingrediënten

1

ei

1 el

witte-wijnazijn

½ tl

mosterd

200 ml

zonnebloemolie

1 el

olijfolie met truffelaroma

½

knolselderij

2 el

olijfolie

200 g

paddestoelenmelange

Aan de slag

Klop in een kom met een garde de eidooier met wat zout, de wijnazijn en de mosterd glad. Voeg de zonnebloemolie al roerend druppelgewijs toe tot het mengsel bindt. Schenk vervolgens de rest van de zonnebloemolie in een straaltje erbij en blijf kloppen tot de mayonaise dik en romig is. Klop op het laatst de truffelolie erdoor. Kook de knolselderij in een bodempje water met zout in 3-4 min. beetgaar. Giet de knolselderij af en spoel na met koud stromend water. Verhit in een koekenpan de olijfolie en bak de paddenstoelen 5 min. Voeg de knolselderij toe en warm hem 1 min. mee. Neem de pan van het vuur en breng het geheel op smaak met zout en peper. Verdeel de rucola over 4 borden, verdeel er de warme knolselderijsalade over en schep er een lepel truffelmayonaise op.