bewaar
Knolselderijsalade
Knolselderijsalade
bewaar

Knolselderijsalade

10 min. bereiden
10 min. wachten
27waarderingen

Ingrediënten

8 personen

2

knolselderij

6 el

olijfolie extra vierge

6 el

appelciderazijn

1 el

mayonaise

1 tl

kristalsuiker

10 g

verse platte peterselie

3

bosuien

Dit heb je nodig

  • dunschiller

Aan de slag

1

Maak met een kaasschaaf of dunschiller lange linten van de knolselderij. Breng water aan de kook in een pan en kook de knolselderijlinten in ca. 2 min. beetgaar (blancheren). Giet af.

2

Klop een dressing van de olie, de azijn, de mayonaise en de suiker. Breng op smaak met peper en zout. Meng de warme knolselderij met de dressing en laat minstens 10 min. intrekken. Bestrooi met de peterselie en de bosui.

tip

algemeenU kunt de salade een paar uur van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast en neem een half uur voor serveren uit de koelkast.

algemeenEen scheutje appelciderazijn smaakt ook goed in stoofschotels. Het vlees wordt door het zuur extra mals.