bewaar
Verse worst met knolselderijsalade
Verse worst met knolselderijsalade
bewaar

Verse worst met knolselderijsalade

Worst van de barbecue, altijd een goed idee!

30 min. bereiden
3waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

knolselderij

4 el

mayonaise

1 el

grove Zaanse mosterd

1 el

AH Biologisch appelciderazijn

150 g

biet julienne

10 g

verse munt

5

sjalotten

500 g

verse worst

Dit heb je nodig

  • barbecue

  • metalen spiesen

Worst van de barbecue, altijd een goed idee!

Aan de slag

1

Steek de barbecue aan.

2

Breng ondertussen in een pan een laag water met eventueel zout aan de kook. Schil de knolselderij en snijd de knol in plakken. Leg steeds een paar plakken op elkaar en snijd die in repen. Snijd de repen in blokjes die iets kleiner zijn dan 1 cm. Kook de blokjes 3 min. in het kokende water. Giet af en laat uitlekken. Doe in een ruime schaal.

3

Meng ondertussen de mayonaise, mosterd en azijn in een kom. Schep door de knolselderijblokjes. Meng de biet erdoor. Strooi de muntblaadjes over de salade.

4

Halveer de sjalotten in de lengte. Prik een halve sjalot aan een spies. Steek de spies vervolgens schuin door de opgerolde worst, terwijl je er steeds een halve sjalot aan prikt op de plek waar je de worst doorboort. Steek op dezelfde manier, schuin ten opzichte van de eerste spies, de andere spies door de worst. Nu heb je een kruislings doorboorde, opgerolde worst met stukken sjalot ertussen.

5

Gril de worst op de barbecue in ca. 15 min. bruin en gaar. Keer regelmatig. Leg de worst op een schaal, Verwijder de spiesen en serveer met de knolselderijsalade.