Ver­se worst met knol­sel­de­r­ij­sa­la­de

Worst van de barbecue, altijd een goed idee!

(1) waardeer
hoofdgerecht Worst van de barbecue, altijd een goed idee! 4 personen
5 1

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • barbecue
  • 2 metalen spiesen

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Steek de barbecue aan.
  2. Breng ondertussen in een pan een laag water met eventueel zout aan de kook. Schil de knolselderij en snijd de knol in plakken. Leg steeds een paar plakken op elkaar en snijd die in repen. Snijd de repen in blokjes die iets kleiner zijn dan 1 cm. Kook de blokjes 3 min. in het kokende water. Giet af en laat uitlekken. Doe in een ruime schaal.
  3. Meng ondertussen de mayonaise, mosterd en azijn in een kom. Schep door de knolselderijblokjes. Meng de biet erdoor. Strooi de muntblaadjes over de salade.
  4. Halveer de sjalotten in de lengte. Prik een halve sjalot aan een spies. Steek de spies vervolgens schuin door de opgerolde worst, terwijl je er steeds een halve sjalot aan prikt op de plek waar je de worst doorboort. Steek op dezelfde manier, schuin ten opzichte van de eerste spies, de andere spies door de worst. Nu heb je een kruislings doorboorde, opgerolde worst met stukken sjalot ertussen.
  5. Gril de worst op de barbecue in ca. 15 min. bruin en gaar. Keer regelmatig. Leg de worst op een schaal, Verwijder de spiesen en serveer met de knolselderijsalade.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 550 kcal
  • eiwit 29 g
  • koolhydraten 13 g
  • vet 40 g
    waarvan verzadigd 11 g
  • natrium 920 mg
  • vezels 10 g
Tags
Ook te zien in

Verse worst met knolselderijsalade

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ver­se worst met knol­sel­de­r­ij­sa­la­de

1
1

Steek de barbecue aan.

2
2

Breng ondertussen in een pan een laag water met eventueel zout aan de kook.

3
3
  • 1 knolselderij

Schil de knolselderij en snijd de knol in plakken. Leg steeds een paar plakken op elkaar en snijd die in repen.

4
4

Snijd de repen in blokjes die iets kleiner zijn dan 1 cm. Kook de blokjes 3 min. in het kokende water.

5
5

Giet af en laat uitlekken. Doe in een ruime schaal.

6
6
  • 4 el mayonaise
  • 1 el grove Zaanse mosterd
  • 1 el AH Biologisch appelciderazijn

Meng ondertussen de mayonaise, mosterd en azijn in een kom.

7
7
  • 150 g biet julienne
  • 10 g verse munt

Schep door de knolselderijblokjes. Meng de biet erdoor. Strooi de muntblaadjes over de salade.

8
8
  • 5 sjalotten

Halveer de sjalotten in de lengte. Prik een halve sjalot aan een spies.

9
9
  • 500 g verse worsten

Steek de spies vervolgens schuin door de opgerolde worst, terwijl je er steeds een halve sjalot aan prikt op de plek waar je de worst doorboort.

10
10

Steek op dezelfde manier, schuin ten opzichte van de eerste spies, de andere spies door de worst.

11
11

Nu heb je een kruislings doorboorde, opgerolde worst met stukken sjalot ertussen.

12
12

Gril de worst op de barbecue in ca. 15 min. bruin en gaar. Keer regelmatig.

13
13

Leg de worst op een schaal, Verwijder de spiesen en serveer met de knolselderijsalade.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.