bewaar
Knolselderij met oude kaas en truffelolie
Knolselderij met oude kaas en truffelolie
bewaar

Knolselderij met oude kaas en truffelolie

15 min. bereiden
29waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

knolselderij

2 el

mascarpone

50 g

oude kaas

2 el

olijfolie met truffelaroma

Dit heb je nodig

  • pureestamper

Aan de slag

1

Snijd de knolselderij in dikke plakken. Schil de plakken, snijd ze in stukjes en was ze. Kook de stukjes knolselderij in water met zout in ca. 12 min. gaar. Giet de groente goed af.

2

Stamp de knolselderij met de pureestamper tot een grove puree met stukjes. Meng de mascarpone, de kaas, de truffelolie en naar smaak peper door de puree. Lekker bij gestoofd rundvlees en wild.

algemeenZo maakt u knolselderij schoon: snijd de knol in dikke plakken, schil ze, was ze en verwerk ze vervolgens verder. Gebruikt u niet in één keer de hele knol? Bewaar dan de rest afgedekt met folie in de koelkast. Zo kunt u de knol nog minimaal een week bewaren.