bewaar
Bloemkoolpuree met oude kaas
Bloemkoolpuree met oude kaas
bewaar

Bloemkoolpuree met oude kaas

20 min. bereiden
79waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

bloemkool

4 eetlepels

zure room

nootmuskaat

50 g

geraspte oude kaas

1 eetlepel

verse peterselie

Dit heb je nodig

  • staafmixer

Aan de slag

Verdeel 1 bloemkool in roosjes en snijd de stronk in stukjes. Kook de bloemkool in 10 minuten gaar en giet af. Voeg 4 el zure room met zout, peper en nootmuskaat naar smaak toe en pureer de bloemkool met een staafmixer. Warm de puree nog even goed door. Serveer de bloemkoolpuree in een warme schaal en strooi er 50 g geraspte oude kaas en 1 el fijngesneden platte peterselie over.

algemeenHet restant van de zure room kunt u gebruiken om een saus lekker romig te maken.