bewaar
Puree met witlof en kaas
Puree met witlof en kaas
bewaar

Puree met witlof en kaas

30 min. bereiden
72waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 kg

aardappelen

1 el

gedroogde tijm

6 stronken

witlof

2 el

olijfolie

1 bekertje

zure room

½ zakje

gemalen oude kaas

Dit heb je nodig

  • pureestamper

Aan de slag

1

Schil de aardappelen, snijd ze in stukken. Kook ze met de tijm in 25 min. in water met zout gaar.

2

Snijd ondertussen de onderkant van de stronken witlof en snijd het lof doormidden. Verwijder de harde kern en snijd het lof in halve ringen. Verhit de olie in een koekenpan en bak het witlof 2 min. Meng de zure room erdoor.

3

Giet de aardappelen af. Stamp met de pureestamper tot puree. Schep het witlof en de kaas erdoor en breng op smaak met peper en zout. Lekker met kipsaucijzen.

algemeenVoeg wat nootmuskaat toe voor een kruidig accent.