bewaar
Witlof uit de oven met ham en tijm
Witlof uit de oven met ham en tijm
bewaar

Witlof uit de oven met ham en tijm

Witlof uit de oven blijft toch het lekkerst als je het eet met ham en kaas. Nóg lekkerder met een beetje tijm.

15 min. bereiden
15 min. oventijd
29waarderingen

Ingrediënten

4 personen

800 g

witlof

200 g

Limburgse achterham

175 g

geraspte oude kaas 48+

2 tl

gedroogde tijm

30 g

ongezouten roomboter

55 g

amandelschaafsel

Dit heb je nodig

  • lage ovenschaal (20 x 30 cm)

Witlof uit de oven blijft toch het lekkerst als je het eet met ham en kaas. Nóg lekkerder met een beetje tijm.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de onderkant van de stronken witlof en snijd het witlof in de lengte doormidden. Verwijder eventueel de harde kern. Breng een pan water met eventueel zout aan de kook en kook het witlof 8 min.

2

Halveer ondertussen de plakjes ham in de lengte. Giet het witlof af, druk in een vergiet zo veel mogelijk vocht eruit en wikkel elke helft in een plakje ham.

3

Verdeel achtereenvolgens de witlofrolletjes, kaas, tijm, de boter in klontjes en het amandelschaafsel over de ovenschaal. Bak ca. 15 min. in het midden van de oven.

bereidingstipJe kunt de rolletjes tot het bakken in de oven een dag van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast.