Ingrediënten
4 personen
500 g
reuzengarnalen
2 eetlepels
jalopeñopeperreepjes
1 zakje
verse koriander
1 eetlepel
limoensap
6 eetlepels
mayonaise
2 eetlepels
olijfolie
2 teentjes
knoflook
Dit heb je nodig
staafmixer of keukenmachine
Aan de slag
Laat de reuzengarnalen op keukenpapier uitlekken. Pureer de jalapeñopeper met de koriander (incl. steeltjes) en het limoensap in de keukenmachine of in een hoge kom met de staafmixer tot een groene pasta. Meng de mayonaise erdoor en breng het geheel op smaak met zout en peper. Verhit de olijfolie in een koekenpan en schep de gamba's en knoflook erdoor. Bak de reuzengarnalen 2-3 minuten op matig hoog vuur. Schep de reuzengarnalen op borden en serveer de jalapeñomayonaise in kleine kommetjes erbij.
Gamba's met groene jalapeñomayonaise

voorgerecht
null personen
350 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Laat de reuzengarnalen op keukenpapier uitlekken. Pureer de jalapeñopeper met de koriander (incl. steeltjes) en het limoensap in de keukenmachine of in een hoge kom met de staafmixer tot een groene pasta. Meng de mayonaise erdoor en breng het geheel op smaak met zout en peper. Verhit de olijfolie in een koekenpan en schep de gamba's en knoflook erdoor. Bak de reuzengarnalen 2-3 minuten op matig hoog vuur. Schep de reuzengarnalen op borden en serveer de jalapeñomayonaise in kleine kommetjes erbij.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)500 g reuzengarnalen
2 eetlepels jalopeñopeperreepjes
1 zakje verse koriander
1 eetlepel limoensap
6 eetlepels mayonaise
2 eetlepels olijfolie
2 teentjes knoflook
Dit heb je nodig
staafmixer of keukenmachine