bewaar
Gamba's met groene jalapeñomayonaise
Gamba's met groene jalapeñomayonaise
bewaar

Gamba's met groene jalapeñomayonaise

15 min. bereiden
63waarderingen

Ingrediënten

4 personen

500 g

reuzengarnalen

2 eetlepels

jalopeñopeperreepjes

1 zakje

verse koriander

1 eetlepel

limoensap

6 eetlepels

mayonaise

2 eetlepels

olijfolie

2 teentjes

knoflook

Dit heb je nodig

  • staafmixer of keukenmachine

Aan de slag

Laat de reuzengarnalen op keukenpapier uitlekken. Pureer de jalapeñopeper met de koriander (incl. steeltjes) en het limoensap in de keukenmachine of in een hoge kom met de staafmixer tot een groene pasta. Meng de mayonaise erdoor en breng het geheel op smaak met zout en peper. Verhit de olijfolie in een koekenpan en schep de gamba's en knoflook erdoor. Bak de reuzengarnalen 2-3 minuten op matig hoog vuur. Schep de reuzengarnalen op borden en serveer de jalapeñomayonaise in kleine kommetjes erbij.