Gam­ba's met man­da­rijn­dres­sing

(42) waardeer
voorgerecht 4 personen
3 42

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Verhit 1 el olie in een koekenpan. Bak de garnalen al omscheppend 2 min. Verdeel de waterkers over 4 borden. Leg de garnalen erop. Pers de mandarijn uit. Klop het sap met de kardemom en de rest van de olie tot een saus. Breng op smaak met peper en zout. Besprenkel de salade met de dressing. Knip de koriander erboven fijn.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 190 kcal
  • eiwit 10 g
  • koolhydraten 2 g
  • vet 16 g
    waarvan verzadigd 0  g
Tags
Ook te zien in

Gamba's met mandarijndressing

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Gam­ba's met man­da­rijn­dres­sing

1
1
  • 4 el traditionele olijfolie
  • 2 bakjes cocktailgarnalen
  • 1 zakje waterkers

Verhit 1 el olie in een koekenpan. Bak de garnalen al omscheppend 2 min. Verdeel de waterkers over 4 borden. Leg de garnalen erop.

2
2
  • 1 mandarijn
  • ½ tl gemalen kardemom

Pers de mandarijn uit. Klop het sap met de kardemom en de rest van de olie tot een saus. Breng op smaak met peper en zout.

3
3
  • 4 takjes verse koriander

Besprenkel de salade met de dressing. Knip de koriander erboven fijn.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.