Zoetzure gamba's en noedels

450 kcal

40 min. bereiden

3/5

(56)

Ingrediënten

Aantal personen

Dit heb je nodig

  • grillwok (Ø 30 cm)


2011 nr. 06 - Bbq voor iedereen

Aan de slag

  1. Steek de barbecue aan. Rasp de groene schil van de limoenen en pers ze uit. Meng de helft van het rasp en de helft van het sap met de gembersiroop, knoflook en garnalen. Laat minimaal 30 min. marineren.

  2. Bereid ondertussen de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schep het sesamzaad en de olie om met de noedels. Voeg de rest van het limoenrasp, 1 el sap en peper en zout naar smaak toe.

  3. Verwijder met een theelepel de zaadlijsten van de komkommers en snijd ze in dunne plakjes. Voeg de rest van het sap en de chilisaus toe. Gril de garnalen ca. 3 min. in de grillwok op de barbecue. Keer regelmatig. Serveer met de lauwe sesamnoedels en de komkommersalade.

  • Barbecuetools gebruiken

    Instructievideo - 01:33 min.

Wat vond je van dit recept?

Zoetzure gamba's en noedels

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig