Knoflookpizza
Deeg kneden, kwartiertje wachten, even de oven in… Snelle pizza!
229 kcal
5 min. bereiden, 10 min. oventijd, 15 min. wachten
Ingrediënten
Aantal personen
100 g
2 el
125 g
2 el
4 tenen
1 tl
Dit heb je nodig
deegroller
Ontdek meer van dit soort gerechten
Ook te zien in
2006 nr. 08 - Buiten genieten de zomer op zijn best!
Verwarm de oven voor op 225 ºC. Kneed de broodmix met 1 el olie tot een soepel deeg en laat het 15 minuten rusten. Verdeel het deeg in vier porties. Vorm er balletjes van en bestrooi het werkvlak dun met bloem.
Snijd de mozzarella in dunne plakken. Bebloem ook de deegroller en rol de balletjes tot dunne pizzabodems. Bestrijk ze licht met olie en verdeel de mozzarella erover.
Snijd de knoflook fijn. Leg de knoflook en de tijm op de pizza's en bestrooi met (zee)zout en (versgemalen) peper. Bak de pizza's in de oven in 8-10 minuten goudbruin.
Knoflookpizza
Deeg kneden, kwartiertje wachten, even de oven in… Snelle pizza!

voorgerecht
4 personen
229 kcal
5 min. bereiden
15 min. wachten
10 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 225 ºC. Kneed de broodmix met 1 el olie tot een soepel deeg en laat het 15 minuten rusten. Verdeel het deeg in vier porties. Vorm er balletjes van en bestrooi het werkvlak dun met bloem.
Snijd de mozzarella in dunne plakken. Bebloem ook de deegroller en rol de balletjes tot dunne pizzabodems. Bestrijk ze licht met olie en verdeel de mozzarella erover.
Snijd de knoflook fijn. Leg de knoflook en de tijm op de pizza's en bestrooi met (zee)zout en (versgemalen) peper. Bak de pizza's in de oven in 8-10 minuten goudbruin.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
100 g kant-en-klaar broodmix
2 el traditionele olijfolie
125 g mozzarella
2 el tarwebloem
4 tenen knoflook
1 tl verse tijm
Dit heb je nodig
deegroller




