bewaar
Knoflookpizza
Knoflookpizza
bewaar

Knoflookpizza

Deeg kneden, kwartiertje wachten, even de oven in… Snelle pizza!

5 min. bereiden
10 min. oventijd
15 min. wachten
70waarderingen

Ingrediënten

4 personen

100 g

kant-en-klaar broodmix

2 el

traditionele olijfolie

125 g

mozzarella

2 el

tarwebloem

4 tenen

knoflook

1 tl

verse tijm

Dit heb je nodig

  • deegroller

Deeg kneden, kwartiertje wachten, even de oven in… Snelle pizza!

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 225 ºC. Kneed de broodmix met 1 el olie tot een soepel deeg en laat het 15 minuten rusten. Verdeel het deeg in vier porties. Vorm er balletjes van en bestrooi het werkvlak dun met bloem.

2

Snijd de mozzarella in dunne plakken. Bebloem ook de deegroller en rol de balletjes tot dunne pizzabodems. Bestrijk ze licht met olie en verdeel de mozzarella erover.

3

Snijd de knoflook fijn. Leg de knoflook en de tijm op de pizza's en bestrooi met (zee)zout en (versgemalen) peper. Bak de pizza's in de oven in 8-10 minuten goudbruin.