bewaar
Salade met wortel en noten
Salade met wortel en noten
bewaar

Salade met wortel en noten

20 min. bereiden
97waarderingen

Ingrediënten

2 personen

1 bos

bospeen

200 g

sugar snaps

1

avocado

1

citroen

2 theelepels

mosterd

4 eetlepels

walnootolie

1 krop

sla

75 g

rucolasla

100 g

walnoten

Aan de slag

Kook de bospeen in ruim kokend water in 4-5 minuten en de sugarsnaps in 2-3 minuten beetgaar en giet ze af. Schil de avocado, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in lange plakken. Halveer de plakken. Klop in een ruime schaal het citroensap met de citroenrasp, mosterd, olie en peper naar smaak tot een dressing. Schep de bospeen, sugarsnaps en avocado erdoor en laat ze 5 minuten staan. Was en droog de romainesla en snijd de bladeren in grove repen. Schep de sla en rucola luchtig door de dressing met groenten. Verdeel de salade over diepe borden. Rooster de walnoten in een droge koekenpan goudbruin en verdeel ze over de salade.