bewaar
Taartje van yoghurtijs
Taartje van yoghurtijs
bewaar

Taartje van yoghurtijs

10 min. bereiden
15 min. wachten
40waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 bakje

yoghurtijs

4 plakjes

cake

100 ml

honing

100 g

frambozen

Dit heb je nodig

  • soufflévormpjes, inhoud ca. 1 1/2 dl

Aan de slag

Laat het yoghurtijs een klein beetje zachter worden en verdeel het over de vier schaaltjes, druk het ijs aan, zodat de bodem goed gevuld wordt. Leg op elk schaaltje een plakje cake en snijd de cake rondom bij; zorg dat het hele schaaltje bedekt is. Druk de cake goed aan en zet de schaaltjes ijs terug in de diepvries; laat ze minimaal 15 minuten staan. Dompel de schaaltjes ijs even onder in een bak met heet water en snijd met een mes het ijstaartje aan de zijkanten los. Leg een bordje op de bovenkant en keer het geheel, zodat de ijstaartjes uit de vorm glijden. Verwarm intussen de honing 45 seconden in de magnetron, schenk de warme honing over de taartjes en garneer met de frambozen.

tip

algemeenVan een bak diepvriesfruit (bijvoorbeeld AH Bosvruchten, 300 gram), een paar lepels honing en 500 ml Griekse yoghurt maak je in de keukenmachine lekker zacht yoghurt'ijs'.