Speculaasijs met bokbiersabayon

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Advertentie
Bereiden
Laat ca. 30 minuten van tevoren ijs buiten diepvries zacht worden. Breek 4 speculaasjes boven bak me ijs. Voeg koekkruiden toe en schep geheel goed door elkaar. Bevries ijs in ca. 1 uur in diepvries. Neem ijs uit diepvries. Meng in vuurvaste kom 1 eetlepel bokbier, suiker, eierdooiers. Zet kom in pan met laagje kokend water en klop massa (au bain-marie) onafgebroken in ca. 8 minuten schuimig op. Klop rest van bokbier geleidelijk erdoor. Schep 6 ronde bollen ijs op zes borden. Verkruimel laatste twee speculaasjes erboven. Schep sabayon eromheen en serveer direct.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 250 kcal
- eiwit 5 g
- koolhydraten 30 g
-
vet 12 g
waarvan verzadigd 0 g
Ook te zien in
Speculaasijs met bokbiersabayon
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Speculaasijs met bokbiersabayon
- 1 bak slagroomijs
Laat ca. 30 minuten van tevoren ijs buiten diepvries zacht worden.
- 6 speculaas
- 1 el speculaaskruiden
Breek 4 speculaasjes boven bak me ijs. Voeg koekkruiden toe en schep geheel goed door elkaar. Bevries ijs in ca. 1 uur in diepvries.
- ¾ dl bokbier
- 2 el kristalsuiker
- 2 eierdooier
Neem ijs uit diepvries. Meng in vuurvaste kom 1 eetlepel bokbier, suiker, eierdooiers. Zet kom in pan met laagje kokend water en klop massa (au bain-marie) onafgebroken in ca. 8 minuten schuimig op. Klop rest van bokbier geleidelijk erdoor.
Schep 6 ronde bollen ijs op zes borden. Verkruimel laatste twee speculaasjes erboven. Schep sabayon eromheen en serveer direct.