bewaar
Meringues met ijs en Irish-coffeeroom
Meringues met ijs en Irish-coffeeroom
bewaar

Meringues met ijs en Irish-coffeeroom

35 min. bereiden
1 uur 30 min. wachten
25waarderingen

Ingrediënten

3

eiwitten

200 g

fijne kristalsuiker

1 tl

maizena

1 tl

azijn

50 g

pure chocolade

250 ml

slagroom

2 el

whisky

3 el

koude espressokoffie

4 bollen

slagroomijs

4 bollen

aardbeienijs

2 zakjes

minismarties

Dit heb je nodig

  • spuitzak

  • bakpapier

Aan de slag

1

Oven voorverwarmen op 100 °C. In vetvrije kom eiwitten stijfkloppen. Geleidelijk 175 g suiker, maizena en azijn erdoor kloppen. Tweederde van chocolade boven eiwitten fijnraspen. Chocoladerasp erdoor scheppen. Bakplaat met bakpapier beleggen. Eiwitmengsel in spuitzak scheppen en in 8 cirkels van 8 cm doorsnee op bakplaat spuiten. Eiwitschuim 1 uur in lauwe oven tot meringues laten drogen. Meringues uit oven nemen, voorzichtig bakpapier eraf trekken en laten afkoelen. Tot gebruik in luchtdichte trommel bewaren.

2

In kom slagroom met rest van suiker stijfkloppen. Tweederde van slagroom in andere kom scheppen en whisky en espresso erdoor roeren. Meringues over acht borden verdelen. Op 4 meringues bol slagroomijs scheppen en whiskyroom erover verdelen. Op andere 4 meringues aardbeienijs scheppen en gewone slagroom erover verdelen. Met fijne rasp rest van chocolade over meringues met koffieroom raspen. Over aardbeienmeringues smarties strooien.

tip

algemeenKindertip: Een feestelijke afsluiter voor jong en oud. De ouders krijgen een meringue met slagroomijs en Irish-coffeeroom; de kinderen staat een meringue met aardbeienijs en snoepjes te wachten.