Kippenbout in bokbier

Advertentie
Ingrediënten
- 4 takjes selderij (kruiden)
- 65 g boter of margarine
- 2 kippenbouten (à ca. 300 g)
- zout
- peper
- 1½ dl bokbier
- 1 gele paprika
- 1 blikje maiskorrels (300 g)
- ½ dl slagroom
- 1 theelepel hot currypoeder
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Selderijtakjes halveren. In braadpan 40 g boter verhitten. Kip bestrooien met zout en peper en rondom bruin bakken. Bier en onderste helft van selderijtakjes toevoegen. Kip in ca. 40 minuten afgedekt gaar sudderen, af en toe keren. Intussen paprika wassen, schoonmaken en in blokjes snijden. Maïs laten uitlekken. In pan rest van boter verhitten. Paprika al omscheppend ca. 2 minuten bakken. Maïs, slagroom en currypoeder erdoor scheppen en afgedekt ca. 15 minuten zachtjes smoren.Over twee borden paprikamengsel verdelen en kip erop leggen. Enkele eetlepels suddervocht over kip schenken. Garneren met bovenste helften van selderij. Serveren met gebakken aardappeltjes.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 700 kcal
- eiwit 35 g
- koolhydraten 22 g
- vet 52 g