bewaar
Kippenbout in bokbier
Kippenbout in bokbier
bewaar

Kippenbout in bokbier

45 min. bereiden
13waarderingen

Ingrediënten

2 personen

4 takjes

selderij

65 g

boter of margarine

2

kippenbouten

zout

peper

1½ dl

bokbier

1

gele paprika

1 blikje

maiskorrels

½ dl

slagroom

1 theelepel

hot currypoeder

Aan de slag

Selderijtakjes halveren. In braadpan 40 g boter verhitten. Kip bestrooien met zout en peper en rondom bruin bakken. Bier en onderste helft van selderijtakjes toevoegen. Kip in ca. 40 minuten afgedekt gaar sudderen, af en toe keren. Intussen paprika wassen, schoonmaken en in blokjes snijden. Maïs laten uitlekken. In pan rest van boter verhitten. Paprika al omscheppend ca. 2 minuten bakken. Maïs, slagroom en currypoeder erdoor scheppen en afgedekt ca. 15 minuten zachtjes smoren.Over twee borden paprikamengsel verdelen en kip erop leggen. Enkele eetlepels suddervocht over kip schenken. Garneren met bovenste helften van selderij. Serveren met gebakken aardappeltjes.