bewaar
Uiensoep met tofu
Uiensoep met tofu
bewaar

Uiensoep met tofu

40 min. bereiden
18waarderingen

Ingrediënten

4 personen

500 g

zoete ui

2 el

sesamolie

2 tenen

knoflook

100 g

shiitake

2

groentebouillontabletten

2 el

chilisaus

1 liter

kraanwater

200 g

tofu naturel

4

mienestjes

15 g

verse bieslook

Dit heb je nodig

  • keukenpapier

Aan de slag

1

Pel de ui en snijd in ringen. Verhit in een grote pan sesamolie en fruit heel zachtjes de uien glazig in ca. 10 min. Pel de knoflook en pers erboven uit. Veeg de Shii-take schoon met keukenpapier en snijd in dunne reepjes. Voeg de bouillontabletten, chilisaus, ui en paddestoelen aan het water. Laat de soep ca. 10 min. zachtjes koken. Snijd de tofu in blokjes, voeg toe aan de soep en kook 10 min. mee. Breng op smaak met peper en zout.

2

Kook de mienestjes in ruim water volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Laat uitlekken in een zeef. Leg de mienestjes in kommen. Schep de uiensoep erop. Knip de bieslook erboven fijn.