bewaar
Zoet-pikante tofu met gebakken mie
Zoet-pikante tofu met gebakken mie
bewaar

Zoet-pikante tofu met gebakken mie

25 min. bereiden
35waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 teen

knoflook

375 g

tofu naturel

60 ml

ketjap

300 g

mienestje

3 el

oosterse wokolie

400 g

verse oosterse wokgroenten

250 g

doosjevol ananas

Dit heb je nodig

  • wok

Aan de slag

1

Pers de knoflook. Schep de tofublokjes om met 2 el vocht uit de pot Peppadew, de ketjap en de knoflook. Kook de mienestjes volgens de aanwijzingen op de verpakking en schep ze om met de wokolie. Laat de tofublokjes uitlekken, vang de marinade op.

2

Verhit de wokolie in een wok en roerbak de wokgroente 3 min. Voeg de ananas, de peppadew en de tofu toe en roerbak 3 min. Schenk de marinade erbij en breng aan de kook. Breng op smaak met peper en zout. Bak intussen in een braadpan of diepe koekenpan de mie al omscheppend 3 min.

3

Verdeel de mie over 4 diepe borden of kommen en schep de tofu met groenten erop.