bewaar
Gefrituurde tofu in kokossaus met snijbonen
Gefrituurde tofu in kokossaus met snijbonen
bewaar

Gefrituurde tofu in kokossaus met snijbonen

30 min. bereiden
38waarderingen

Ingrediënten

4 personen

750 g

tofu naturel

400 g

mienestje

400 g

verse snijbonen

200 ml

kokosmelk

5 el

ketjap asin

1 tl

gemalen komijn

2

tomaten

Dit heb je nodig

  • frituurpan

Aan de slag

1

Verhit olie in een frituurpan tot 175 °C. Snijd tofu in blokjes en dep met keukenpapier droog. Frituur de blokjes in 3 min. goudbruin en laat op keukenpaier uitlekken. Kook de mie in ruim kokend water met zout volgens de aanwijzingen op de verpakking. Haal de slierten met een vork los. Snijd de snijbonen in ruiten en laat 6 min. met de mie meekoken.

2

Breng in een hapjespan kokosmelk met ketjap en komijn aan de kook. Snijd de tomaat in blokjes en voeg samen met de tofu toe en laat 5 min. sudderen. Breng mengsel op smaak met peper en zout en eventueel extra ketjap. Laat mie en snijbonen uitlekken en verdeel over borden. Schep de kokossaus erover.

tip

algemeenprijs per persoon 1.80 (in juli 2004)