Pandanrijst met tofu en groenten

hoofdgerecht
4 personen
3
16
Advertentie
Ingrediënten
- 300 g pandanrijst
- 4 eetlepels olie
- 1 blok tofu naturel (375 g, in blokjes)
- 2 cm verse gemberwortel
- 5 eetlepels Japanse sojasaus
- 1 zak gesneden spitskool
- 1 rode paprika (in repen)
- 1 theelepel gemalen komijn (djinten)
Keukenspullen
- wok
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Rijst volgens gebruiksaanwijzing in 15 min. gaar koken. In wok 2 el olie verhitten en tofu met gember 5 min. bakken. Tofu in kom scheppen en sojasaus erdoor mengen. Opnieuw 2 el olie verhitten. Spitskool, paprika en komijn 6-7 min. roerbakken. Laatste minuut tofu met sojasaus door groenten mengen en meewarmen. Rijst en groentemengsel over vier borden verdelen.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 580 kcal
- eiwit 22 g
- koolhydraten 76 g
- vet 20 g