bewaar
Groentefriet
Groentefriet
bewaar

Groentefriet

45 min. bereiden
23waarderingen

Ingrediënten

4 personen

½ bos

bospeen

500 g

witte asperges

300 g

broccoliroosjes

1 zakje

geraspte pittige kaas

1

sinaasappel

75 g

bloem

2 eetlepels

milde kerriepoeder

5

eiwitten

olie om te frituren

3 sneetjes

oud witbrood

Dit heb je nodig

  • keukenmachine

  • keukenpapier

Aan de slag

1

Breek de worteltjes van de bos (laat een klein stukje groen zitten) en schil ze met een dunschiller. Schil de asperges van vlak onder het kopje naar beneden en snijd de uiteinden eraf. Kook de wortels, asperges en broccoliroosjes in een grote pan met ruim kokend water en wat zout in 3-4 minuten beetgaar. Spoel de groenten in een vergiet af onder koud stromend water en dep ze droog.

2

Verwarm de olie in een frituurpan tot 175 °C. Verkruimel de sneetjes brood in de keukenmachine en meng de kaas erdoor. Doe dit mengsel over op een bord. Boen de sinaasappel schoon en rasp de schil er met een heel fijne rasp af. Meng op een bord de bloem met de sinaasappelrasp, de kerriepoeder, 1-2 theelepels zout en peper naar smaak. Klop in een diep bord de eiwitten los.

3

Wentel de groenten stuk voor stuk door de bloem, schud de overtollige bloem eraf en haal ze dan door het eiwit en vervolgens door het broodmengsel. Het laagje mag niet te dik worden; je moet de groenten nog kunnen zien.

4

Leg 4-5 stuks groenten in het frituurmandje en laat ze in het hete vet zakken. Frituur ze in 2-3 minuten knapperig en bruin. Laat de groenten uitlekken in een vergiet bekleed met keukenpapier.

tip

algemeenZoete chilisaus, gemengd met een scheutje sinaasappelsap en fijngehakte koriander, smaakt lekker bij de krokante groenten.