bewaar
Haagse bluf
Haagse bluf
bewaar

Haagse bluf

Zoet en luchtig nagerecht waar altijd nog wel plek voor is na het hoofdgerecht.

15 min. bereiden
107waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2

middelgrote eieren

200 ml

bessensap

200 g

kristalsuiker

4

lange vingers

Zoet en luchtig nagerecht waar altijd nog wel plek voor is na het hoofdgerecht.

Aan de slag

Splits de eieren, doe de eiwitten in een vetvrije kom. De eidooiers gebruik je niet. Voeg het bessensap en de suiker toe aan het eiwit. Klop het geheel met een mixer tot alle suiker is opgelost en de eiwitten geheel stijf zijn geslagen. Het eiwit moet zo stijf zijn dat de kom even omgekeerd kan worden zonder dat er schuim uitvalt. Verdeel de Haagse bluf over de glazen en serveer de lange vingers erbij.

serveertipStrooi wat sinaasappelrasp over de Haagse bluf en serveer met rood fruit.

algemeenHet gebruik van rauwe eieren wordt met het oog op salmonellabesmetting sterk afgeraden voor kwetsbare groepen, zoals kinderen tot vijf jaar, ouderen, zieken en zwangere vrouwen. Voor deze groepen is dit recept niet geschikt.