bewaar
Oranje Haagse bluf
Oranje Haagse bluf
bewaar

Oranje Haagse bluf

Oranje boven! Makkelijk en snel, maar toch geschikt voor een feestelijk diner.

15 min. bereiden
7waarderingen

Ingrediënten

4 personen

225 g

perzikschijfjes op siroop

1

medium handsinaasappel

½

citroen

2

middelgrote eieren

3 el

sinaasappellikeur

½ tl

rode kleurstof

1 tl

gele kleurstof

70 g

Mikado king choco

Dit heb je nodig

  • glazen

Oranje boven! Makkelijk en snel, maar toch geschikt voor een feestelijk diner.

Aan de slag

1

Laat de perzikschijfjes uitlekken in een zeef, vang de siroop op.

2

Rasp de oranje schil van de sinaasappel. Schil met een scherp mesje ook de witte schil van de sinaasappel. Snijd de partjes tussen de vliesjes uit.

3

Maak een kom vetvrij met de citroen. Splits voor de Haagse bluf de eieren en doe de eiwitten in de vetvrije kom. De eidooiers worden niet gebruikt.

4

Voeg de siroop, sinaasappellikeur en rode en gele kleurstof toe. Klop met een mixer tot de eiwitten geheel stijf zijn geslagen.

5

Verdeel de perzikschijfjes en sinaasappelpartjes over de glazen. Schep de Haagse bluf erop. Garneer met het sinaasappelrasp en steek in elk glas een paar Mikado king choco’s. Serveer direct.

variatietipEten er kinderen mee? Vervang de sinaasappellikeur dan voor sinaasappellimonade.

algemeenHet gebruik van rauwe eieren wordt met het oog op salmonellabesmetting sterk afgeraden voor kwetsbare groepen, zoals kinderen tot vijf jaar, ouderen, zieken en zwangere vrouwen. Voor deze groepen is dit recept niet geschikt.

bereidingstipHet eiwit moet zo stijf zijn, dat de kom even omgekeerd kan worden zonder dat het schuim eruit valt.

Oranje Haagse Bluf

Instructievideo - 02:13 min.