bewaar
Haagse bluf-tompouce
Haagse bluf-tompouce
bewaar

Haagse bluf-tompouce

30 min. bereiden
51waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2 plakjes

bladerdeeg

2

eieren, gesplitst

½ zakje

amandelschaafsel

125 ml

slagroom

25 g

fijne kristalsuiker

5 eetlepels

bosvruchtensaus

poedersuiker

Dit heb je nodig

  • bakpapier

Aan de slag

1

Oven voorverwarmen op 225 °C. Plakjes bladerdeeg diagonaal doormidden snijden. Deeg op met bakpapier beklede bakplaat leggen en bestrijken met beetje van eiwit. Amandelschaafsel over deeg verdelen. Deegplakjes 8-10 min. in oven bakken tot ze gerezen en goudbruin zijn. Op rooster laten afkoelen.

2

In vetvrije kom rest van eiwit stijfkloppen tot eiwit in pieken blijft staan. In andere kom slagroom stijfkloppen. Slagroom, suiker en bosvruchtensaus luchtig door geklopt eiwit scheppen. Bladerdeegdriehoekjes overlangs doormidden snijden en onderste helften op bordjes leggen. Hierover slagroommengsel verdelen. Afdekken met bovenste driehoekjes. Bestuiven met poedersuiker.

tip

algemeenHet gebruik van rauwe eieren wordt met het oog op salmonellabesmetting sterk afgeraden voor kwetsbare groepen, zoals kinderen tot vijf jaar, ouderen, zieken en zwangere vrouwen. Voor deze groepen is dit recept niet geschikt.