bewaar
Haagse bluf van wijnsiroop
Haagse bluf van wijnsiroop
bewaar

Haagse bluf van wijnsiroop

10 min. bereiden
30 min. wachten
13waarderingen

Ingrediënten

4 personen

250 ml

fruitige rode wijn

1 theelepel

kaneel

125 g

suiker

4

eieren, gesplitst

4

Kanelly's

Aan de slag

1

In pan wijn met kaneel en suiker aan de kook brengen. Suiker al roerend oplossen en geheel nog 1 min. zachtjes laten doorkoken. Wijnsiroop laten afkoelen.

2

In vetvrije kom eiwit met handmixer of garde stijfkloppen. Scheut voor scheut wijnsiroop toevoegen en erdoor kloppen. Blijven kloppen tot siroop geheel is opgenomen en eiwit zo stijf is dat het pieken vormt. Haagse bluf in vier hoge coupes scheppen en kaneelbiscuits erin steken. Direct serveren.

tip

algemeenNog makkelijker: vervang rode wijn en kaneelstokje door kruidige bisschopswijn.

algemeenDe klassieke Haagse bluf is alcoholvrij en wordt gemaakt met rode bessensap (flesje 250 ml).

algemeenHet gebruik van rauwe eieren wordt met het oog op salmonellabesmetting sterk afgeraden voor kwetsbare groepen, zoals kinderen tot vijf jaar, ouderen, zieken en zwangere vrouwen. Voor deze groepen is dit recept niet geschikt.