bewaar
Pasta carbonara met rucola en tomaatjes
Pasta carbonara met rucola en tomaatjes
bewaar

Pasta carbonara met rucola en tomaatjes

Succes verzekerd met dit zomerse gerecht.

15 min. bereiden
5 min. oventijd
195waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

tagliatelle

250 g

cherrytomaten

2 el

traditionele olijfolie

2 tl

gedroogde Italiaanse kruiden

225 g

verse pastasaus carbonara

200 g

hamreepjes

75 g

rucola

Succes verzekerd met dit zomerse gerecht.

Aan de slag

1

Kook de tagliatelle volgens de aanwijzing op de verpakking beetgaar. Verwarm de ovengrill voor. Halveer de tomaatjes en schep ze in een bakblik om met de olijfolie, kruiden en breng op smaak met peper en zout. Schuif de tomaatjes 10 cm onder de hete grill en rooster ze in 4-6 min. gaar.

2

Verwarm de carbonarasaus in de magnetron of in een steelpannetje. Giet de tagliatelle af en vang het kookvocht op. Roer de carbonarasaus los met een flinke scheut van het kookvocht. Roer de saus en de hamreepjes door de tagliatelle en warm de pasta nog heel even door. Schep de rucola op de tagliatelle en verdeel de pasta over vier (warme) diepe borden. Schep de tomaatjes erop.