bewaar
Couscoussalade met avocado en tonijn
Couscoussalade met avocado en tonijn
bewaar

Couscoussalade met avocado en tonijn

Een zuurtje van citroen, het romige van avocado en het knapperige van gestoomde sperziebonen. Om vaak te eten.

25 min. bereiden
324waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

citroen

500 ml

kippenbouillon van tablet

200 g

couscous

1

avocado

15 g

verse munt

30 g

verse peterselie

3 el

kappertjes

4 el

extra vierge olijfolie

50 ml

kraanwater

300 g

stoomgroenten sperziebonen

2

verse tonijnsteaks

Dit heb je nodig

  • keukenmachine

Een zuurtje van citroen, het romige van avocado en het knapperige van gestoomde sperziebonen. Om vaak te eten.

Aan de slag

1

Boen de citroen schoon, rasp de gele schil van de citroen en pers hem uit. Breng de bouillon met de helft van het citroenrasp aan de kook en schenk over de couscous. Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Snijd de avocado in plakken. Besprenkel de avocado met citroensap.

2

Doe de blaadjes munt met de peterselie, kappertjes, rest van het citroensap, olie, 1 el van de gewelde couscous en het water in de keukenmachine. Pureer het geheel tot een saus en breng op smaak met peper en zout.

3

Stoom de groenten volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Schep de couscous om met 1/3 van de groene saus en schep de stoomgroenten om met 1/3 van de groene saus.

4

Bestrijk de tonijn met de rest van de olie en gril de tonijn in 4-5 min. vanbuiten bruin en vanbinnen rosé. Bestrooi de tonijn met peper en zout en snijd de vis in plakken.

5

Verdeel de couscous en de stoomgroenten over de borden en leg er de plakken avocado en tonijn op. Besprenkel met de rest van de groene saus en strooi er wat citroenrasp over.

Citrus snijden

Instructievideo - 01:15 min.