bewaar
Vis met pesto uit de oven
Vis met pesto uit de oven
bewaar

Vis met pesto uit de oven

Houden ze thuis niet zo van vis? Wacht maar tot je ze dit smaakvolle gerecht voorzet!

15 min. bereiden
20 min. oventijd
60waarderingen

Ingrediënten

4 personen

400 g

diepvries koolvisfilet

2 el

traditionele olijfolie

600 g

prei

2

traditionele olijfolie

2

tomaten

8 el

pesto genovese

2

afbakstokbroden

Dit heb je nodig

  • ovenschaal inhoud ca. 2 liter

Houden ze thuis niet zo van vis? Wacht maar tot je ze dit smaakvolle gerecht voorzet!

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2

Leg de vis in de ovenschaal. Bestrooi met peper en eventueel zout. Besprenkel met 2 el olie. Bak de vis 10 min. in de olie.

3

Maak intussen de prei schoon en snijd in ringen. Verhit de rest van de olie in een pan en bak de prei 5 min. Snijd de tomaat in plakjes.

4

Haal de vis uit de oven. Besmeer dik met pesto en bedek met plakes tomaat. Verspreid de prei en het bakvocht rondom de vis.

5

Stoof de schotel afgedekt in de oven in 15 min. gaar. Bak de laatste 8 min. het stokbrood mee. Serveer de visschotel met het brood.