bewaar
Bananenmuffin met walnoten
Bananenmuffin met walnoten
bewaar

Bananenmuffin met walnoten

15 min. bereiden
25 min. wachten
58waarderingen

Ingrediënten

12 personen

4 rijpe

bananen

375 g

volkorenmeel

175 g

suiker

75 g

walnoten

¾ zakje

bakpoeder

100 ml

vloeibare margarine

1

ei

2 el

melk

Dit heb je nodig

  • staafmixer

  • muffinvorm met 12 holtes, ingevet

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 175 °C. Pureer de bananen met de staafmixer of een vork. Meng in een kom het meel, de suiker, de walnoten, het bakpoeder en zout naar smaak. Meng in een andere kom de bananen, de margarine, het ei en de melk. Maak een kuiltje in de kom met het meelmengsel en schep het banaanmengsel erin. Roer het banaanmengsel vanuit het midden met een garde door het meelmengsel. Verdeel het deeg over de muffinvorm en bak de muffins in het midden van de oven in 25 min. goudbruin en gaar.

algemeenU kunt de muffins 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar ze afgedekt in een luchtdichte trommel.