bewaar
Courgette gevuld met gehakt
Courgette gevuld met gehakt
bewaar

Courgette gevuld met gehakt

15 min. bereiden
25 min. wachten
100waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2

courgettes

300 g

half-om-halfgehakt

6

gedroogde tomaten op olie

1 eetlepel

gedroogde Provençaalse kruiden

1 blik

tomatenblokjes

2 teentjes

knoflook

1 theelepel

suiker

2 eetlepels

olijfolie

Dit heb je nodig

  • lage ovenschaal, ingevet

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de courgettes elk in 6 stukken van 3-4 cm dik. Hol ze aan één kant met een theelepel een beetje uit. Meng het gehakt met de gedroogde tomaat, knoflook, de helft van de Provençaalse kruiden, 1 theelepel zout en veel zwarte peper. Verdeel het gehakt in 12 porties en vul de uitgeholde kant van de courgettes hiermee. Maak de bovenkant mooi bol. Meng in de ingevette ovenschaal de inhoud van het blik tomatenblokjes met de resterende kruiden, suiker, zout en peper naar smaak. Zet de courgettestukken in de saus en sprenkel de olie erover. Schuif de schaal in de oven en bak de courgettes met gehakt in 20-25 minuten bruin en gaar. Lekker met tagliatelle en geraspte oude kaas.