bewaar
Auberginestoofpot met kikkererwten
Auberginestoofpot met kikkererwten
bewaar

Auberginestoofpot met kikkererwten

Deze vegetarische stoofpot zet je binnen een half uur op tafel.

30 min. bereiden
zeer pittig
146waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 teen

knoflook

400 g

kikkererwten in blik

3

aubergines

500 g

winterpeen

4 el

traditionele olijfolie

1 tl

gemalen komijn

1 tl

chilipoeder

800 g

gepelde tomaten in blik

1 el

donkere basterdsuiker

Deze vegetarische stoofpot zet je binnen een half uur op tafel.

Aan de slag

1

Snijd de knoflook fijn. Laat de kikkererwten uitlekken. Snijd de aubergines in blokjes van 3 cm. Schil de peen en snijd ook in blokjes.

2

Verhit de olie in een braadpan en bak de aubergine rondom bruin. Voeg de knoflook en peen toe en bak even mee. Schep de komijn en chilipoeder erdoor. Roer de gepelde tomaten met vocht, kikkererwten en suiker erdoor. Breng aan de kook, draai het vuur laag en laat met de deksel op de pan in 15-20 min. gaarstoven. Schep af en toe om. Breng op smaak met peper en zout.

tip

algemeenHoud je niet zo van pittig? Gebruik dan geen of minder chilipoeder.

Auberginestoofpot met kikkererwten

Instructievideo - 03:02 min.