Auberginestoofpot met kikkererwten
Deze vegetarische stoofpot zet je binnen een half uur op tafel.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 1 teen knoflook
- 400 g kikkererwten in blik
- 3 aubergines
- 500 g winterpeen
- 4 el traditionele olijfolie
- 1 tl gemalen komijn
- 1 tl chilipoeder
- 800 g gepelde tomaten in blik
- 1 el donkere basterdsuiker
Advertentie
Bereiden
- Snijd de knoflook fijn. Laat de kikkererwten uitlekken. Snijd de aubergines in blokjes van 3 cm. Schil de peen en snijd ook in blokjes.
- Verhit de olie in een braadpan en bak de aubergine rondom bruin. Voeg de knoflook en peen toe en bak even mee. Schep de komijn en chilipoeder erdoor. Roer de gepelde tomaten met vocht, kikkererwten en suiker erdoor. Breng aan de kook, draai het vuur laag en laat met de deksel op de pan in 15-20 min. gaarstoven. Schep af en toe om. Breng op smaak met peper en zout.
Tip:
Houd je niet zo van pittig? Gebruik dan geen of minder chilipoeder.

Auberginestoofpot met kikkererwten
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 305 kcal
- eiwit 9 g
- koolhydraten 33 g
-
vet 12 g
waarvan verzadigd 2 g - natrium 400 mg
- vezels 14 g
Pittigheid
Ook te zien in
Auberginestoofpot met kikkererwten
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Auberginestoofpot met kikkererwten

- 1 teen knoflook
- 400 g kikkererwten in blik
Snijd de knoflook fijn. Laat de kikkererwten uitlekken.

- 3 aubergines
- 500 g winterpeen
Snijd de aubergines in blokjes van 3 cm. Schil de peen en snijd ook in blokjes.

- 4 el traditionele olijfolie
- 1 tl gemalen komijn
- 1 tl chilipoeder
Verhit de olie in een braadpan en bak de aubergine rondom bruin. Voeg de knoflook en peen toe en bak even mee. Schep de komijn en chilipoeder erdoor.

- 800 g gepelde tomaten in blik
- 1 el donkere basterdsuiker
Roer de gepelde tomaten met vocht, kikkererwten en suiker erdoor.

Breng aan de kook, draai het vuur laag en laat met de deksel op de pan in 15-20 min. gaarstoven. Schep af en toe om.

Breng op smaak met peper en zout. Bon appétit!
Tip: Lekker met couscous en komkommersalade.