bewaar
Kikkererwten met spinazie, tomaat en pistachenoten
Kikkererwten met spinazie, tomaat en pistachenoten
bewaar

Kikkererwten met spinazie, tomaat en pistachenoten

Gewoon een goed(gevuld) vegagerecht!

20 min. bereiden
130waarderingen

Ingrediënten

2 personen

250 g

cherrytomaten

1 el

olijfolie met citroen-aroma

½ zakje

gepelde pistachenoten

1

grote ui

1 teen

knoflook

2 el

traditionele olijfolie

1 tl

gemalen komijn

400 g

kikkererwten in blik

300 g

verse spinazie

½ zakje

verse basilicum

Gewoon een goed(gevuld) vegagerecht!

Aan de slag

1

Verwarm de ovengrill voor. Leg de tomaatjes op de bakplaat en sprenkel de citroenolie eroevr. Schuif de tomaatjes 10 cm. onder de hete grill en rooster ze 3-5 min. tot ze openknappen.

2

Hak de pistachenootjes grof. Rooster in een droge koekenpan de pistachenootjes goudbruin en laat ze afkoelen op een bord. Snipper de ui grof en snijd de knoflook fijn, Verhit de olie in wok en fruit hierin de ui en knoflook zachtjes voor 2-3 min.

3

Bak de komijn even mee. Schep de kikkererwten er door en bak 5 min. mee. Voeg de spinazie toe en laat al omscheppend slinken. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

4

Snijd de basilicum grof. Leg de kikkererwten met spinazie in grote kommen en leg de tomaatjes erop. Strooi de basilcum en pistachenoten erover.