bewaar
Groenteburger met kaas
Groenteburger met kaas
bewaar

Groenteburger met kaas

10 min. bereiden
40waarderingen

Ingrediënten

3 eetlepels

olie

1

rode ui

1 bakje

gesneden champignons

4

groenteburgers

4 plakjes

jonge kaas

4

zachte witte bolletjes

2 eetlepels

mayonaise

½ zak

eikenbladslamelange

2 eetlepels

curryketchup

Aan de slag

1

In wok 1 el olie verhitten en uiringen 3 min. zachtjes bakken. Champignons toevoegen en op matig vuur in 3-4 min. bruin en gaar bakken.

2

In koekenpan rest van olie verhitten en groenteburgers in 4 min. goudbruin bakken, halverwege keren. Na het keren op elke burger plakje kaas leggen en burgers met deksel op pan nog 2 min. bakken tot kaas is gesmolten.

3

Bolletjes opensnijden. Onderste helften besmeren met mayonaise en beleggen met sla en groenteburger. Ui-champignonmengsel erover verdelen en beetje curryketchup erop scheppen. Afdekken met bovenste helften van bolletjes.

tip

variatietipBijzonder broodje: Klassiek is natuurlijk het zachte, witte sesambolletje. Maar varieer ook eens met een hard kaiserbroodje of een gezond meergranenbolletje. Nog lekkerder: snijd het broodje doormidden en rooster het kort onder de grill. Voor de grote trek: een dubbele burger is dé oplossing voor grote trek. Neem twee burgers in plaats van één en een extra half broodje. Stapelen maar! Onderste broodjeshelft, sla, burger, groente, saus, bovenste broodjeshelft, nog een burger, groente, saus en daarop de bovenkant van het extra halve broodje.

variatietipMeer pit: Als je in plaats van een plakje jonge kaas een plak cheddarkaas of brie op je burger laat smelten, geef je hem net iets meer pit. Pittig of juist zoet met ui: Door rode ui te gebruiken, wordt je burger een stuk pittiger. Witte of gele ui wordt extra zoet als je hem even smoort in wat boter.

variatietipVariaties: Geef gewone mayonaise of yoghurt wat extra's door er verse, fijngesneden kruiden door te roeren, bijvoorbeeld bieslook of koriander. Of chips erbij! Heel Amerikaans maar erg lekker: chips bij je hamburger. Gebruik gewone gezouten chips of kies voor een kruidige of kaasvariant. Ietsje slanker: Op een hamburger hoort natuurlijk saus. Wil je een minder vette saus? Maak de mayonaise dan aan met een beetje magere yoghurt, daar wordt de saus een stuk slanker door. Ook curry- en tomatenketchup zijn wat magerder sauzen.